Terugblik

Kerstzingen voor het goede doel - 22 december 2019

De zondag voor kerst ging Klankjorum in de straten van Antwerpen kerstliederen zingen ten voordele van het goede doel.

Race for the Cure - 29 september 2019

Op 29 september neemt Klankjorum deel aan de “Race for the Cure” te Antwerpen. Dit wandel- en loopevenement ondersteunt de strijd tegen borstkanker op een sportieve manier.
Kom ons gerust aanmoedigen langsheen het parcours!

Korenfestival Vlaanderen - 27 april 2019

Wij namen deel aan het tweejaarlijkse Korenfestival Vlaanderen in de Kerk Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Kontich.

The Rhythm of Klankjorum - 7 april 2019
De Zingende Kerstboom - 19 december 2018

Klankjorum neemt deel aan de Zingende Kerstboom op

woensdag 19/12 om 18u30

aan de voet van de kathedraal.

Kerstzingen voor De Warmste Week - 15 december 2018

Tijdens het kerstzingen t.v.v. Kleine Superhelden vzw zamelde Klankjorum €661,21 in.

Seventies & more Party - 27 oktober 2018

Iedereen van harte welkom om samen met ons de beentjes te strekken en de heupen los te gooien. Meezingen met de Golden Oldies is toegestaan!

Race for the Cure - 30 september 2018

Op 30 september neemt Klankjorum deel aan de “Race for the Cure”. Kom ons gerust aanmoedigen langsheen het parcours!

Op de koffie - 4 februari 2018
Café chantant - 25 & 26 november 2017

20 jaar Klankjorum, dat moest gevierd worden!

90e verjaardag Frieda - 26 maart 2016

Ons oudste koorlid werd 90 jaar en daar hoort muziek bij!

1/18
Koortornooi - 13 maart 2016

Klankjorum nam in 2016 voor het eerst deel aan het provinciaal koortornooi in Ekeren, ze eindigden in tweede categorie mét onderscheiding. Een dikke proficiat! Hieronder kan u hun prestaties nog eens bewonderen.

You raise me up - Klankjorum
00:00 / 00:00
O, Pepita - Klankjorum
00:00 / 00:00
Vierhoog in de wolken - Klankjorum
00:00 / 00:00
La Nuit - Klankjorum
00:00 / 00:00
The bare necessities - Klankjorum
00:00 / 00:00
Vier koorgrapjes - Klankjorum
00:00 / 00:00

1/27
Rattenvanger van Hamelen - 6 maart 2016

Zondagnamiddag: een massa volk verzamelt rond de ingang van de Sint-Anna-ten-Drieënkerk. Vanaf drie uur worden ze binnengelaten en achter de coulissen lopen al een heleboel kinderen en volwassenen, zangers en muzikanten zenuwachtig rond. Uiteindelijk zitten meer dan 550 toeschouwers klaar voor de opvoering van de cantate van Günther Kretzschmar over "De rattenvanger van Hameln".
De opvoering van die cantate was een co-productie van een bont gezelschap: het lokaal overbekende koor Klankjorum, geleid door Johan Clerckx, het piepjonge schoolkoor Sint-Anna Goethe, onder de bezielende leiding van Koen Maris en Marianne De Backer, en het door kenners geprezen strijkersensemble van Hemiksem, geleid door Hans Cammaert.
In een voorprogramma gaven zij alle drie een gesmaakte selectie van hun repertoire, maar het publiek was natuurlijk vooral gekomen voor de Rattenvanger. En of ze genoten hebben!
Er werd gezongen en gemusiceerd door een kleine twintig muzikanten, ruim veertig zangers en zangeressen van Klankjorum en meer dan dertig kinderen die hun zangtalenten en acteercapaciteiten konden botvieren. Het was niet alleen een mooi muzikaal geheel, het was ook een lust voor het oog, want klein en groot speelden het verhaal en beeldden het (in traditionele klederdracht) uit op het podium. Het geheel werd aan elkaar gepraat door een gedreven en zeer sympathieke verteller, de oudste zangeres van Klankjorum, die weldra negentig (!) jaar telt.                                             

Dit alles zorgde ervoor dat het verhaal zeer goed te volgen was. De tijd vloog voorbij en klein en groot genoten met volle teugen. Het applaus was overdonderend en het was jammer dat er in dit soort opvoering geen klassiek bisnummer kon worden voorzien.
Maar we waren tevreden met het "toemaatje". Het geheel bewees dat het toch de moeite loont voor dat soort productie de handen in elkaar te slaan en verschillende disciplines en leeftijden bij elkaar te brengen. Ze hebben elkaar versterkt en beter gemaakt en ze hebben ongetwijfeld ook wat van elkaar geleerd.
En ze hebben het publiek heel zeker bekoord!

Kon u er niet bij zijn of kriebelt het om de voorstelling nog eens te bekijken? Dat kan via YouTube: De rattenvanger van Hamelen, kinderkoor Sint-Anna Goethe, KlankjorumStrijkersensemble Muziekschool Hemiksem.

© 2019 by Lies Vernimmen.